9 év, 9 hónap, 9 film

A Zsidó és Izraeli Filmfesztivál, közismert nevén a ZsiFi idén ünnepli 10-ik születésnapját. Ez alkalomból szervezője, a JCC Budapest – Bálint Ház úgy döntött, az ünneplést kiterjeszti egész évre, és filmklub jelleggel bemutatja a fesztivál elmúlt 9 évének legnagyobb közönségsikereit.

A ZsiFilmKlubnak nevezett eseménysorozat minden hónap 22-én vetíti a közönségdíjas filmeket, 2012-től egészen 2020-ig. A helyzet természetesen még nem ad lehetőséget a mozis vetítésekre, így ezúttal is a Budapest Távmozi segít abban, hogy eljussanak az otthonokba a filmek.

Az első (újra)bemutató a nagysikerű Helyben vagyunk (This must be the place) című olasz-francia-ír vígjáték lesz, a zseniális Paolo Sorrentino rendezésében, Sean Penn és Frances McDormand főszereplésével, március 22-én 20.00 órakor.

A programsorozatra a tavalyi év ZsiFijéhez hasonlóan online lehet jegyet vásárolni, az eseményről és a filmekről itt (Zsifi.org link) és itt (FB esemény) olvashatnak az érdeklődők részletesebben.

A 10. jubileumi ZsiFiről pedig Kenesei Marcell, a főszervező JCC Budapest – Bálint Ház igazgatója a novemberi időponton kívül annyit árult el, hogy nagyobb és izgalmasabb lesz minden eddig év fesztiváljánál, méltón a kerek évfordulóhoz. „Reméljük, addigra visszatér az élet a rendes kerékvágásba, és a mozirajongók pattogatott kukoricával a kezükben, utcai ruhában élvezhetik a filmeket a mozikban – ha úgy akarják”.

ZSIFILMKLUB - THE GATEKEEPERS - A SIN BET TITKAI
04. 22. 20.00
MŰVÉSZ TÁVMOZI