Szemrevaló 2021 – Hableány

1 200 Ft

2021. október 21. 20.30 Művész Távmozi

Cikkszám: 202110212030MV

Leírás

Undine | színes német misztikus dráma | 2021 | 91 perc | német nyelven, magyar felirattal

Rendező: Christian Petzold
Forgatókönyv: Christian Petzold
Színészek: Paula Beer, Franz Rogowski, Maryam Zaree, Jacob Matschenz, Anne Ratte-Polle, Rafael Stachowiak, José Barros, Julia Franz Richter, Gloria Endres de Oliveira, Enno Trebs, Christoph Zrenner, Stefan Walz, Bita Steinjan

Undine Berlinben él. Kis lakás az Alexanderplatzon, szerződéses állás várostörténészként, modern városi élet, mint a tankönyvekben. Amikor barátja, Johannes elhagyja, a lány számára minden összeomlik. A varázslat megsemmisül. Ha szerelmét elárulják, így áll a régi mesékben, meg kell ölnie a hűtlen férfit, és vissza kell térnie a vízbe, ahonnan egykor jött. Undine védekezik a megsemmisült szerelem átka ellen. Megismerkedik Christoph-fal, az ipari búvárral, és beleszeret. Új, boldog, teljesen más szerelem, tele kíváncsisággal és bizalommal. Christoph lélegzetvisszafojtva hallgatja előadásait a mocsarakra épült Berlinről, Undine habozás nélkül elkíséri a férfit merüléseire, egy víztározó elsüllyedt világába. Christoph azonban érzi, hogy a lány menekül valami elől. Undinének szembe kell néznie az átokkal.

Christian Petzold filmje a titokzatos női vízi szellem, Undine mítoszának lenyűgöző újraértelmezése. Modern mese egy varázstalan világban, egy életre-halálra menő szerelem története.

Berlinale 2020 – Ezüst Medve a legjobb női főszereplőnek (Paula Beer), FIPRESCI-díj
Európai Filmdíj 2020 – Legjobb női főszereplő (Paula Beer)

Magyarországon forgalmazza a Vertigo.

http://undine.piffl-medien.de/