Monos

990 Ft

2020. május 14. 22.00 Toldi Távmozi

Cikkszám: 202005142200TD

Leírás

színes kolumbiai-argentin-holland-német-svéd-uruguayi thriller-dráma | 102 perc |  spanyol és angol nyelven, magyar felirattal
Rendezte: Alejandro Landes
Író: Alejandro Landes, Alexis Dos Santos
Főszereplők: Julian Giraldo, Julianne Nicholson, Karen Quintero, Laura Castrillón, Moises Arias, Sofia Buenaventura

Egy távoli hegyvidéken, valahol Latin-Amerikában, egy kamaszokból álló fegyveres különítmény – Rambo, Törpe, Répa, Hosszúláb, Farkas, Lady és Bumbum – azt a parancsot kapja a Szervezettől, hogy egy külföldi túszt (Julianne Nicholson) és egy fejős tehenet tartsanak életben. A frontvonalak gyors mozgása nyomán azonban könnyűnek hitt, paradicsomi küldetésük pokoljárásba fordul, és nemcsak a feladat teljesítése, de az életük is veszélybe sodródik.

Alejandro Landes (Porfirio, Cocalero) harmadik nagyjátékfilmje a kolumbiai polgárháború borzalmait idézi meg a kamaszok szemszögéből. Az üdítő cameo alakításokat – mint Julianne Nicholsoné, vagy a Hannah Montanából ismert Moisés Ariasé -, a parádés operatőri munkát (Jasper Wolf), valamint az Oscar-jelölt zeneszerző, Mica Levi experimentális kompozícióit Landesnak sikerült úgy összegyúrnia, hogy ezzel a háborús film műfaji kereteit írta át.

A MONOS a Sundance Filmfesztiválon robbant be a zsűri különdíjával, majd sorban nyert azokon a fesztiválokon, ahol csak indították. (Kolozsvár, Odessa, Cartagena, Newport, Montclair). Az év végi toplisták egyik nagy esélyese.

További előadások – Monos

2020. május 16. 17.00 – Művész Távmozi

2020. május 17. 18.00 – Toldi Távmozi

2020. május 20. 21.00 Művész Távmozi