Magyar Film napja – Hét kis véletlen

2 000 Ft

2021. április 30. 20.00 Corvin Távmozi

Cikkszám: 202104302000CO

Leírás

színes, magyar dráma | 116 perc | 2019 | magyarul beszélő

A vetítés után beszélgetés az alkotókkal felvételről, várhatóan 60 perces időtartamban.  A filmről Pataki Ági, Rezes Judit és Mészáros Blanka beszélget Csákvári Gézával.

Rendező: Gothár Péter
Forgatókönyvíró: Gothár Péter, Németh Gábor, Bognár Péter
Fényképezte: Táborosi András
Vágó: Szórád Máté
Zeneszerző: Selmeczi György
Producer: Kovács Gábor, Pataki Ági

Főszereplők:
Gertrúd – Rezes Judit
Misi – Mészáros Máté
Zoli – Börcsök Olivér
Albán – Mészáros Blanka

További szerepekben:
Bagossy László, Básti Juli, Bezerédi Zoltán, Börcsök Enikő, Meszléry Judit, Znamenák István

A Hét kis véletlen egy Pesti család életét követi többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a közel-, és távolmúlt emlékeihez. Filmes kalandozás térben, időben, lélekben…
A film központi alakja Gertrúd. Középkorú énektanárnő és feleség egy kihűlt kapcsolatban. Férjével és nagyfiával él valahol a nagyváros belsejében. Fanatikus rajongással tanítja Bartókot és Kodályt, kórust vezet. Meg elvágyik, ebből el. Talán mással-máshol… az lenne az Élet. Ebbe a várakozásba robban be egy volt tanítvány. A huszonéves Albán Londonból érkezett haza. A két nő villámcsapás szerűen szeret egymásba. Gertrúdban egy pillanatra felvillan az újrakezdés lehetősége, de aztán ismét visszaáll az élet „rendetlensége és bizonytalansága”. Röpke időre a család valamennyi tagja attól tart, hogy megváltozott az életük. De aztán mindenki megnyugodhat, mert „de nem”.
Még egy utolsó nagy meglepetés az élettől… Végül már csak a nagyfiú keresi az útját a felnőttek és a véletlenek sorsfordító utcáin…
Ez a történet olyan emberekről szól, akikben végig ott van a szeretés vágya, az új élet reménye és a hétköznapokban megélt lét abszurditása, akik iróniával szemlélik a világot, a családi létet. Nem a konvencionális módon reagálnak az élet dolgaira. Fókuszában a társkeresés szükségszerűsége és hiábavalósága áll, ahol a valódi identitás megtalálása program, szabad megélése küzdelem… Vagyis azokban a tárgykörökben keresi az utat, ahol vélhetően mindannyian tapasztaltak és érintettek vagyunk.