OFOE Filmklub – Különleges életek

990 Ft

2020. november 17. 18.00 Kino Cafe Távmozi

Cikkszám: 202011171800KN

Leírás

The Specials  | színes, francia dráma |  115 perc  | 2019 | francia nyelven, magyar felirattal
Rendezte:  Olivier Nakache, Éric Toledano
Író:  Olivier Nakache, Éric Toledano
Főszereplők:  Vincent Cassel, Reda Kateb, Héléne Vincent

Bruno és Malik közel húsz éve egy különleges feladatnak szentelik életüket. Olyan hátrányos helyzetű fiataloknak igyekeznek segítséget nyújtani, akik autizmussal élnek. Minden gyermek más és más területen küzd nehézségekkel, így mindegyikük kezelése egyedi módszereket kíván, melyek olykor szélsőségesek, de leginkább rendkívül szerethetők és a mulatságosak.

A filmvetítés utáni Zoom-beszélgetés vendége Dobay Júlia, gyógypedagógus, az ArtMan Egyesület tagja. Moderátor: Leiner Károly.

Dobay Júlia tavaly végzett a Bárczi Gusztáv gyógypedagógia karon autizmus spektrum és értelmileg akadályozottak pedagógiája szakon. Az ArtMan egyesületnél négy éve dolgozik, ezalatt különböző inkluzív mozgáscsoportokban vett részt középiskolában és felnőtt csoportokban, ahol autizmusban érintett résztvevők is jelen voltak. Emellett négy évig kortárs mentora volt egy autizmussal élő felnőttnek, illetve fejlesztő pedagógusa egy autizmussal és intellektuális képességzavarral élő gyermeknek. Az egyetemi gyakorlatai során számos iskolában volt alkalma betekinteni az autizmus specifikus oktatásba.