Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre + közönségtalálkozó

2 000 Ft

2020. november 22. 20.00 Művész Távmozi
A vetítés befogadóképessége 600 fő.

Cikkszám: 202011222000MV

Leírás

színes magyar dráma | 95 perc | magyarul beszélő
Rendezte: Horvát Lili
Író: Horvát Lili
Főszereplők: Bodó Viktor, Stork Natasa, Lukáts Andor, Nagy Zsolt, Vilmányi Benett

A vetítés után közönségtalálkozót közvetítünk, várhatóan 60 perces időtartamban. A filmről Horvát Lili rendező és Stork Natasa színész beszélget Kovács Gellért Filmszerésszel. A nézőket a távmoziteremben, a kérdéseket pedig a társalgóban várjuk.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

A film a Szerdai gyerek (2015)című többszörös díjnyertes alkotás után Horvát Lili második nagyjátékfilmje, mely szeptember 24-én érkezik a magyar mozikba a Mozinet Kft. forgalmazásában. A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült, a Nemzeti Filmintézet 354 millió forintos támogatásával. A 35 mm-es nyersanyagra forgatott film operatőre a rendező régi alkotótársa, Maly Róbert, aki a Szerdai gyerek mellett az Oscar-díjas Mindenkit is jegyzi. A film főszerepeiben Stork Natasát és Bodó Viktort láthatjuk.