Feldmár Filmklub: Csodálatos fiú

2 000 Ft

2020. május 22. 18.30 Corvin Távmozi

Cikkszám: 202005221830CO

Leírás

Beautiful Boy | színes, amerikai dráma | 120 perc | 2018 | angol nyelven, magyar felirattal
Rendezte:  Felix van Groeningen
Író:  Felix van Groeningen | Luke Davies
Főszereplők: Steve Carell | Timothée Chalamet | Amy Ryan | Maura Tierney

GOLDEN GLOBE-JELÖLÉS 2019 – A LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐ (TIMOTHÉE CHALAMET)

Felix Van Groeningen, az Oscar-jelölt Alabama és Monroe rendezőjének első angol nyelvű filmje szokatlan nézőpontból mutatja be a drogfüggőséget: a filmben nem csak a beteg, de a közvetlen hozzátartozók nézőpontját is megismerjük. A Csodálatos fiú egyszerre két bestseller, David és Nic memoárja nyomán készült.

David Sheff (az Oscar-jelölt Steve Carell – Foxcatcher, A nagy dobás) újságíróként már-már egészen hétköznapi, középosztálybeli életet él második feleségével és két gyermekükkel. Az idillt megtöri, hogy legnagyobb fia, az előző házasságából született Nic (az Oscar-jelölt Timothée Chalamet – Szólíts a neveden, Lady Bird) egyre súlyosbodó drogfüggőséggel küzd.

A különféle leszokási kísérletek, ígéretek, próbálkozások és elvonókúrák elvetélt kísérleteknek bizonyulnak. A fia állapotát kétségbeesetten megérteni próbáló David pedig kénytelen feltenni magának a kérdést: meddig terjed a szülő felelőssége? A szereteten kívül mit tehet még a fiáért, amit eddig nem tett meg? Veszélybe sodorhatja-e saját, és új családja életét pusztán azzal, hogy tovább reménykedik Nic gyógyulásában?

A film utáni beszélgetésen a Feldmár Intézet munkatársai és meghívott vendégei is részt vesznek. Egyikünk sem szakértő, filmes guru vagy filmkritikus. Személyes kötődésünk, érintettségünk, a téma iránti vonzódásunk alapján jöttünk össze egy-egy film köré beszélgetőpartnernek.

A Filmklubban a beszélgetők Soltész Ágnes szociológus, a Sotéria Alapítvány vezetője, Váradi J. Csilla – pszichológus, coach, autogén tréner, Novák Alexa pszichológus a Szabadtánc programunk vezetője, Heves Andrea pszichológus, az ELTE -TÓK, PPK tanára, Sas Norbert és a házigazda: Huszár Annamari biblioterapeuta.
Ha hív valami a film rövid összefoglalóját olvasva, megérintett a téma, vagy szeretsz beszélgetni, esetleg egyenlőre egyik sem, csak kíváncsi vagy arra, mi fog kisülni ebből, akkor szeretettel várunk. Nem kell filmesztétának lenned, ha magadból, az élményeidről beszélgetsz velünk, az bőven elég lesz. Mi pont ugyanezt fogjuk tenni.