Fabian – A vég kezdete

990 Ft2 500 Ft

2022. április 9. 19.00 Puskin Távmozi

Kiürítés
Cikkszám: 202204091900PU

Leírás

Fabian oder der gang vor die hunde | színes, német történelmi dráma | 2021 | 176 perc | német nyelven, magyar felirattal

Rendező: Dominik Graf
Forgatókönyv: Dominik Graf, Constantin Lieb (Erich Kästner regénye nyomán)
Főszereplők: Tom Schilling, Saskia Rosendahl, Albrecht Schuch, Michael Wittenborn, Petra Kalkutschke, Elmar Gutmann

Az irodalomtudományok doktora, Jakob Fabian napközben reklámszövegeket ír, éjszakáit pedig kétes hírű intézményekben tölti barátja, Stephan Labude társaságában. Míg Labude egész lényével beleveti magát a szenvedélyes ideológiai viták és a testiség világába, Fabian mindvégig józan és távolságtartó marad. Egy nap megismerkedik a gyönyörű fiatal lánnyal, Corneliával, akinek a megjelenése megrengeti a férfi alapvető cinizmusát: az eddig ismeretlen érzelmek kizökkentik ironikus fatalizmusából.
Az Erich Kästner történelmi fejlődésregényét feldolgozó film a katasztrófa felé gyorsvonatként robogó weimari köztársaságban, az 1930-as évek Berlinének dekadens közegében játszódik: bordélyházakban, nagypolgári lakásokban, műtermekben, fülledt albérletekben. A filmben a Mű szerző nélkül című, nagy sikerű alkotás két sztárja, Tom Schilling és Saskia Rosendahl újra együtt szerepel. A film az idei Berlinale versenyprogramjában mutatkozott be.