Cseh Filmkarnevál 2022 – Megszállás

1 200 Ft

2022. február 25. 20.30 Toldi Távmozi

Cikkszám: 202202252030TD

Leírás

Okupace / Occupation | színes cseh dráma | 2021 | 98 perc | cseh nyelven, magyar és angol felirattal

Rendező: Michal Nohejl
Forgatókönyv: Marek Šindelka, Michal Nohejl, Vojtěch Mašek
Színészek: Martin Pechlát, Cyril Dobrý, Antonie Formanová, Tomáš Jeřábek, ifj. Otakar Brousek, Pavel Neškudla, Alexej Gorbunov, Vlastimil Venclík

„Olyan ellenállás lesz, amilyet még nem látott a világ!“

Egy éjszaka. Egy bárban. A színészek előadás utáni unalmas buliját hívatlan vendég zavarja meg. Egy részeg orosz tiszt kincstári gázolajat szeretne eladni, de az üzletelés vodkaivóversennyé fajul. A tiszt nem akar elmenni, hiszen nemcsak a csinos Milada, de a jelenlévő férfiak komikus gyávasága is lenyűgözi. A légkör és a cigarettafüst-felhők egyre sűrűbbek, a karakterek megtörnek, az orosz tiszt nagyszerűen szórakozik. Egészen addig, míg elő nem húzza a fegyverét… A buli a Kill the Dandies! pszichedelikus ritmusában jobban felpörög, mint azt a résztvevők szeretnék. Hirtelen minden megváltozik. A játékból csapda lesz, a hősök gyávákká és a gyávák hősökké válnak. A megszállt bárból csak egy kivezető út marad: a forradalom! A buli után már senki nem a régi.

„Talán Önök is meglepődnek, hogy időnként egy kicsit humoros is a film. Mi is meglepődtünk a forgatás során, hogy komédiává változott“ – jegyezte meg Julie Žáčková, a film producere.

Cseh Filmkritikusok Díja 2021: jelölés 6 kategóriában
Cseh Oroszlán díj 2021: jelölés 13 kategóriában