Cseh Filmkarnevál 2021 – Zenétől hajtva

1 200 Ft

2021. április 16. 20.00 Toldi Távmozi

Cikkszám: 202104162000TD

Leírás

Postiženi muzikou / Two Roads | színes, cseh dokumentumfilm | 2019 | 80 perc | cseh nyelven, magyar és angol felirattal

Rendező: Radovan Síbrt
Forgatókönyvíró: Radovan Síbrt
Operatőr: Šimon Dvořáček, Radovan Síbrt, Lukáš Milota
Producer: Alžběta Karásková, Tereza Polachová, Karel Poupě

Ji.hlava International Documentary Film Festival 2019: Közönségdíj

„Szex, drog és rock’n’roll kerekesszéken”

Ön mit tenne, ha nem csak öröm, hanem egy egész életre szóló hendikepp is jutna osztályrészéül? A The Tap Tap zenekar tagjai – a prágai Jedlička Intézet fogyatékkal élő egykori diákjai – egy dolgot világosan látnak. Teljes gőzzel nyomulnak és kiélvezik az élet minden pillanatát. Énekelnek, zenélnek, szeretnek, utaznak, szórakoznak. Mindnyájukat összeköti a zene iránti szeretet, a koncertekért és a zenekarért való lelkesedés, amelyet több mint húsz éve Šimon Ornest karnagy alapított. Vezetése alatt a The Tap Tap olyan sikeres együttessé fejlődött, amely számos CD-t jelentetett meg, több tízezer rajongója van, több száz koncertet adott Csehországban és külföldön, szóval amiről a legtöbb zenekar legfeljebb csak álmodhat.

A film után élő ZOOM beszélgetés lesz látható Radovan Síbrttel, a film rendezőjével. Kérjük a film végét követően ne kapcsoljon el, kis várakozást követően indul a beszélgetés!

A Távmozisorozat a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében,a Budapest Film Zrt., a Cseh Centrum ésa Budapest Brand nZrt. szervezésében valósul meg.