Anilogue Warmup

Ft

2020. november 21. 18.00 Toldi Távmozi
Ingyenesen tekinthető meg

Cikkszám: 202011211800TD

Leírás

animációs rövidfilm-válogatás és beszélgetés, 50 perc
filmek eredeti nyelven, magyar felirattal
beszélgetés magyar nyelven

Beizzítjuk a fesztivált. Levetíjük az előző fesztivál három díjnyertes rövidfilmjét.

Liszka Tamás és Kreet Paljas végigpörgetik a fesztivál öt napjának tartalomjegyzékét, filmelőzetesek és személyes élménybeszámolók által mutatják be az idei Anilogue teljes programját, és mindenkinek szívesen segítenek megtalálni azokat az új animációs filmeket, amelyekről eddig nem is hallottak, de mostantól talán életreszóló kedvencük lesz.

Filmek a műsorban:

Nem tudom, mit / Don’t Know What

2019, osztrák animációs rövidfilm, 8 perc
rendező: Thomas Renoldner
dialógus nélkül

A rövidfilm a mainstream mozi elemeit, például a szórakoztató dramaturgiát vagy a burleszkszerű effektusokat ötvözi az avantgárd mozi vagy a videóművészet stratégiáival: a képi világ formális és esztétikai redukciójával, extrém shortcut technikával és hangkísérletekkel. A közönség pedig szabadon megkeresheti a maga ösvényét humor és komolyság között ebben a különös műfaji hibridben.

Suzanne portréja / Portrait Of Suzanne

2019, lengyel animációs rövidfilm, 15 perc
rendező: Izabela Plucińska
eredeti nyelven, magyar felirattal

Franciaországban, egy kis szállodában egy férfi mértéktelen evészettel próbálja szereleméhségét csillapítani. Egyszer csak váratlan dolog történik: bal lába helyén elveszített szeretője, Susanne jelenik meg. És ez csupán a kezdete a gyurmából formált szürreális történetnek, mely magányról, féltékenységről és szerelemről mesél.

Lány / Daughter

2019, cseh animációs rövidfilm, 14 perc 44 másodperc
rendező: Daria Kashcheeva
dilógus nélkül

Egy kórházi szobában vagyunk. A Lány felidézi, hogyan próbálta meg gyermekként megosztani Apjával egy sérült madárhoz kötődő élményét. A félreértettség és a meghiúsult ölélés fájdalma hosszú évek során mit sem enyhült, a kórteremben is jelen van. Hirtelen egy kismadár csapódik az ablaknak, eltörve az üveget…