A világ legrosszabb embere

990 Ft2 500 Ft

2023. március 1. 19.00 Puskin Távmozi

Kiürítés
Cikkszám: 202303011900PU

Leírás

Verdens verste menneske / The Worst Person in the World | színes norvég-francia-svéd vígjáték, filmdráma | 2021 | 121 perc | norvég nyelven, magyar felirattal

Rendező: Joachim Trier
Forgatókönyv: Eskil Vogt, Joachim Trier
Színészek: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Herbert Nordrum

CANNES 2021: A LEGJOBB SZÍNÉSZNŐ DÍJA

A húszas-harmincas évei fordulóján járó Julie (Renate Reinsve) története zajos sikert aratott a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, elnyerte a legjobb színésznő díját, majd a világ fesztiváljait bejárva mindenhol újabb rajongókat gyűjtött. Julie-t négy éven keresztül követjük, a norvég lány a szerelmi életében és karrierjében is a helyes, sorsfordító döntéseket próbálja meghozni – még ha egyszer megfontolt, máskor elhamarkodott választásaival fájdalmat is okoz a szeretteinek, vagy éppen saját magának. Ahhoz, hogy Julie élete egyenesbe jöjjön, először önmagát kell megtalálnia és elfogadnia – rögös út vezet ennek az beismeréséhez.

Joachim Trier legújabb alkotását nevezte Norvégia a 2022-es Oscar-díjátadóra. A filmet a kritikusok az elmúlt évek legjobb romantikus filmjének tartják, főszerepében az elbűvölő Renate Reinsve egészen lehengerlő alakítást nyújt.