A hegyek szigete

990 Ft2 500 Ft

2023. január 19. 19.00 Puskin Távmozi

Kiürítés
Cikkszám: 202301191900PU

Leírás

La gomera / The Whistlers | színes, román-francia-német krimi | 97 perc | 2019 | román, angol és spanyol nyelven, magyar felirattal

Rendező: Corneliu Porumboiu
Forgatókönyv: Corneliu Porumboiu
Főszereplők:Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazar, Antonio Buil

Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál 2019 – Hivatalos versenyprogram

A gyönyörű Gilda mindent bevetve megkörnyékezi a korrupt rendőrt, Cristit (Vlad Ivanov – Napszállta), hogy segítsen férje, a Bukarestben letartóztatott, kétes hírű üzletember, Zsolt megszöktetésében. Gildát nem kizárólag a szerelem hajtja: Zsolt ugyanis az egyetlen, aki tudja, hol van elrejtve egy korábbi balhé több milliós zsákmánya. A további tagokkal bővülő csapat tagjai senkiben, így egymásban sem bízhatnak, és az is nyilvánvaló, hogy lehallgatják őket. A modern technikai eszközöket hátrahagyva a Kanári-szigetekre utaznak, hogy a helyi ősi füttynyelvet elsajátítva üzenhessenek egymásnak a gondosan megtervezett akció során, remélhetőleg túljárva az őket üldöző felügyelőnő eszén.

Az Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi nyomdokain haladó, ám hamisítatlanul kelet-európai környezetbe ágyazott, feszült átejtős történet még a műfaj elvakult rajongóinak is jócskán tartogat meglepetéseket.