13. Budapesti Építészeti Filmnapok – Les Grands Voisins, a megálmodott város

1 550 Ft

2021. március 6. 21.00 Toldi Távmozi

Cikkszám: 202103062100TD

Leírás

Les Grands Voisins, the Dreamt City | FR, 2019, 96’ | Francia nyelven, angol felirattal | Language: French with English subtitles

R | D: Bastien Simon

A vetítést a budapesti Francia Intézet támogatja. | Screening is supported by the Institut Français of Budapest.

Maël, a hivatalos papírok nélküli művész, Adrien, a saját készítésű hangszerein játszó zenész és még sokan mások a világ minden tájáról elhatározzák, hogy Párizs szívében egy modern utópiát hoznak létre: egy közel 2000 lakosú szolidaritás falut. Ők a Les Grands Voisins, a Nagy Szomszédok. A filmben megszólalók és a projektalapítók pályaívén keresztül a film azt a vágyat és azt az emberi képességet próbálja megragadni, ahogy az együttélés új útjait fedezzük fel magunknak és egymásnak. Milyen következtetést vonhatunk le ebből a kollektív tapasztalatból? Tartós lesz az eredmény? Képes lesz a kezdeményezés máshol is gyökeret verni és visszhangokat generálni?

Maël, an undocumented artist, Adrien, a musician with self-made instruments, and other residents from all over the world are organizing themselves to give birth to a modern utopia in the heart of Paris: a village of solidarity with nearly 2,000 people. They are Les Grands Voisins, The Big Neighbors. Through their trajectories and those of the founding members of the place, the film questions our desire and our ability to invent other ways of living together. What will we take away from this collective experience? Will it be able to last, spread, and resonate elsewhere?