Különleges vagy!
– ez a 28. Lengyel Filmtavasz mottója. A budapesti Lengyel Intézet által évente bemutatott fesztivál a nézők kérésére idén is ingyenes és online formában kerül megrendezésre, melynek köszönhetően a filmek Magyarország egész területéről, a széles közönség számára is elérhetőek lesznek.

A 2022. május 4-8. között sorra kerülő filmmustra keretében a Lengyel Intézet egy igazán izgalmas találkozásra invitál: olyan különleges filmhősökkel ismerkedhetünk meg, akiknek a története felejthetetlen élményt nyújt. Lesz köztük megható, és lesz amelyik megnevettet, de mindegyik film elvarázsol majd művészi értékével és a színészek bravúros játékával. A fesztiválon a lengyel filmművészet elmúlt éveinek legérdekesebb alkotásai kerülnek bemutatásra: Maciej Barczewski A bajnok című megrázó drámája, Iwona Siekierzyńska szívmelengető és humorral teli mozija, az Amatőrök, Kinga Dębska két kiváló vígdrámája, a Madártej és Az én lányaim, teheneim, valamint a Jones úr Agnieszka Holland rendezésében, amely egy hazug és totalitárius propagandával szembeni hősies harcot ábrázol az ukrajnai éhínség közepette.       

Mondanivalójában mindegyik alkotás olyan univerzális értéket képvisel, mint a szabadság, az igazság, a méltóság, a bátorság és a szeretet. Közülük több megtörtént eseményeken alapul.

Szerda: 05. 04.Csütörtök: 05. 05.Péntek: 05. 06.Szombat: 05. 07.Vasárnap: 05. 08.

28. LENGYEL FILMTAVASZ - JONES ÚR
20.00
MŰVÉSZ TÁVMOZI

28. LENGYEL FILMTAVASZ - MADÁRTEJ
20.00
MŰVÉSZ TÁVMOZI

28. LENGYEL FILMTAVASZ - AZ ÉN LÁNYAIM, TEHENEIM
20.00
MŰVÉSZ TÁVMOZI

28. LENGYEL FILMTAVASZ - AMATŐRÖK
20.00
MŰVÉSZ TÁVMOZI

28. LENGYEL FILMTAVASZ - A BAJNOK
20.00
MŰVÉSZ TÁVMOZI